Email subject: Perspectives, escenaris i veus del Brexit

Juny 2016

Perspectives, escenaris i veus del Brexit

 

Demà, 23 de juny, els ciutadans britànics estan cridats a decidir si el Regne Unit ha de continuar formant part de la Unió Europea o si, per contra, ha d’esdevenir el primer Estat membre que abandona el projecte d’integració europea per voluntat pròpia.
 
Amb l’objectiu d’entendre les dinàmiques d’aquest referèndum i les seves conseqüències per al futur d’Europa, el CIDOB publica aquest Dossier que analitza les perspectives sobre el referèndum i els temes clau de les campanyes favorables al remain i al leave.
 
Així mateix, es presenten els tres escenaris de futur que podrien produir-se després del referèndum del Brexit i que, en qualsevol cas, donarien lloc a una nova relació entre el Regne Unit i la Unió Europea: el “Bremain”, o la permanència del Regne Unit a la UE; el “soft Brexit”, segons el qual el Regne Unit abandona la UE a través d’un acord; i el “harsh Brexit”, amb el Regne Unit abandonant la UE de manera abrupta.
 
A més, una sèrie de veus expertes de l’àmbit acadèmic, econòmic i social donen el seu punt de vista sobre el que significarà el referèndum i les conseqüències per al projecte d’integració europea. El Dossier es completa amb l’anàlisi de l’equip d’investigadors del CIDOB, que planteja els possibles efectes d’aquest referèndum en diferents àrees: Unió Europea, Regne Unit, mobilitat, terrorisme, Turquia, Rússia, Alemanya o Amèrica Llatina.

 

 

Contingut de la publicació: 

 

PERSPECTIVES SOBRE EL REFERÈNDUM: Sèrie de 10 articles elaborats pel CIDOB i Politikon que passen revista als principals temes de la campanya, la posició dels partits, el perfil dels votants i els factors interns i externs que poden decantar la balança cap al camp favorable a la sortida del Regne Unit de la UE o cap als que prefereixen romandre a la UE.

 

SCENARIOS OF A NEW UK-EU RELATIONSHIP: Publicació Documents CIDOB que recull les ponències del seminari “Escenaris d’una nova Relació Regne Unit-UE” organitzat pel CIDOB i la London School of Economics’ European Politics and Policy blog (LSE EUROPP). Aquesta publicació recull els tres possibles escenaris que podrien prevaler després de la celebració del referèndum: el Regne Unit es manté a la UE (Bremain), una sortida pactada (Brexit “suau”) o un Brexit abrupte. També trobareu un vídeo amb l’opinió d’un expert analitzant cada escenari. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LES VEUS DEL BREXIT #VEUSBREXITREF: Sèrie de 12 vídeos amb una mirada fresca i alhora rigorosa del Brexit. 12 veus expertes de l’àmbit acadèmic, econòmic i social donen el seu punt de vista sobre el que significarà el referèndum i les conseqüències per al projecte d’integració europea. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EL BREXIT VIST PELS NOSTRES INVESTIGADORS #CIDOBBREXIT: Sèrie de 10 vídeos on  l’equip d’investigadors del CIDOB analitza els possibles efectes d’aquest referèndum des de diferents angles. 

 

QUÈ PENSA EL CIDOB?: Inclou les darreres publicacions del CIDOB i aparicions als mitjans relatives al Brexit, entre elles:   

 

Un debat incòmode: el Brexit i l’estratègia global de la UE Pol Morillas

Los expatriados, rehenes del Brexit Walter Oppenheimer

British Interest is to Stay in Europe Francis Ghilès

 

 
CIDOB CIDOB
 

Per donar-te de baixa fes clic aquí= Carta Internacional. Especial Brexit - Juny 2016 =
To unsubscribe from this newsletter please visit the following link:
http://www.cidob.org/ca/newsletter/unsubscribe/#_hash_unsubscribe_#
--------------------------------------------------------------------------------
© 2016 CIDOB