Email subject: Especial CIDOB • Consell Europeu #Brexit #Refugiats

Febrer 2016

CIDOB i el món:

Especial CIDOB · Consell Europeu #Brexit #Refugiats

El Consell Europeu dels dies 18 i 19 de febrer establirà les bases per a la convocatòria del referèndum al Regne Unit, que podria celebrar-se el proper 23 de juny. El ventall de propostes al premier britànic serà també clau perquè Cameron abanderi, amb més o menys entusiasme, la campanya per a la permanència del Regne Unit a la Unió. Pel que fa a la crisi migratòria i de refugiats, el Consell Europeu revisarà l’aplicació de les decisions ja adoptades, centrant-se en l’assistència humanitària, la gestió de les fronteres exteriors, l’execució del pla d'acció UE-Turquia i el funcionament dels punts crítics. Aquest és un recull de les publicacions més recents del CIDOB relatives a aquestes dues qüestions fonamentals per a la Unió Europea.

 

#Brexit

 

El Consell Europeu de febrer farà oficial l’oferta europea al Regne Unit per a la seva permanència a la Unió. Les negociacions dutes a terme pel govern britànic amb la resta de socis i les institucions europees han girat al voltant de quatre demandes principals: la limitació als drets dels treballadors europeus en sòl britànic, el reforç dels poders dels parlaments nacionals, les salvaguardes per als països que no formen part de l’Euro i les mesures per augmentar la competitivitat de la Unió. Algunes d’aquestes demandes han generat polèmica per menyscabar alguns dels pilars bàsics de la integració europea i per limitar l’avenç cap a majors quotes d’integració per part dels països que així ho desitgen. No obstant això, a Europa són pocs els qui pensen avui que la Unió pugui permetre’s perdre un dels socis amb més projecció internacional i sumar el Brexit al ventall de crisis que sacsegen el projecte europeu.

 

Any de trànsit per a la (de)construcció europea Pol Morillas

 

Why February’s European Council won’t be Key to Brexit Pol Morillas

 

Brexit: a Domestic Debate? Robert Kissack

 

The Brexit Negotiations: Stretching Europe to fit UK Public Opinion? Pol Morillas i Berta Barbet

 

 

#Refugiats

 

Europa viu la major entrada de persones desplaçades de la seva història. Les sol·licituds d’asil seguiran augmentant mentre les causes dels desplaçaments forçosos continuïn sense resoldre’s. Si bé la UE busca diferents vies per fer front a la situació –acord econòmic amb Turquia, arriscar la continuïtat de Grècia a l’espai Schengen– les accions aïllades no tindran resultats mentre no hi hagi una clara i conjunta voluntat política.

 

Europa davant la crisi dels refugiats: 10 efectes col·laterals Pol Morillas, Elena Sánchez-Montijano i Eduard Soler (coords.)

 

Why Dublin “Doesn't Work” Blanca Garcés-Mascareñas

 

Dossier Crisi Refugiats CIDOB

 
CIDOB CIDOB
 

Per donar-te de baixa fes clic aquí= Especial CIDOB • Consell Europeu #Brexit #Refugiats  - Febrer 2016 =
To unsubscribe from this newsletter please visit the following link:
http://www.cidob.org/ca/newsletter/unsubscribe/#_hash_unsubscribe_#
--------------------------------------------------------------------------------
© 2016 CIDOB